Voedermiddelen en strooisels

Fouragehandel Verhoeven heeft een eigen productieafdeling, bestaande uit drie lijnen met de beste machines. Daar bewerken we diverse soorten stro tot uiteindelijk vijf verschillende producten, precies naar wens en volgens de hoogste standaard.

gehakseld-tarwestro.jpg
Gehakseld tarwestro

Gehakseld tarwestro wordt gereinigd en bewerkt tot een lengte van 1 tot 6 centimeter. Het wordt voornamelijk gebruikt als structuurvoeding voor kalveren en stalstrooisel voor paarden.

gemalen-tarwestro-1.jpg
Gemalen tarwestro

Gemalen tarwestro wordt gereinigd en bewerkt tot een lengte van 3 tot 5 millimeter. Gemalen tarwestro wordt enkel gebruikt als strooisel, voornamelijk in koeienboxen. Het kan worden voorzien van kalk tegen ontstoken uiers.

gehakseld-koozaadstro-2.jpg
Gehakseld koolzaadstro

Gehakseld koolzaadstro wordt gereinigd en bewerkt tot een lengte van 1 tot 6 centimeter. Het wordt voornamelijk gebruikt als voedermiddel voor runderen en strooisel voor kippen en paarden.

gemalen-koolzaadstro-2.jpg
Gemalen koolzaadstro

Gemalen koolzaadstro wordt gereinigd en bewerkt tot een lengte van 3 tot 5 millimeter. Het is goed geschikt als bodembedekker in ligboxen.

gehakseld-gerstestro-2.jpg
Gehakseld gerstestro

Gehakseld gerstestro wordt gereinigd en bewerkt tot een lengte van 1 tot 6 centimeter. Het wordt voornamelijk gebruikt in de kalverhouderij.

Weten wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Liever persoonlijk contact? Bel direct voor een afspraak
img_4269.jpg

Malen en hakselen

Voedermiddelen en strooisels uit eigen productie

In de productie hakselen en malen we met name tarwe- en koolzaadstro, aangezien deze producten zich uitstekend lenen voor strobewerking. Ook gerstestro hakselen we, met name vanwege de vraag vanuit de kalverhouderij. Gemalen stro heeft een lengte van 3 tot 5 millimeter, terwijl gehakseld stro een lengte heeft van 1 tot 6 centimeter. Gemalen producten worden doorgaans gebruikt als strooisel en gehakselde strosoorten worden ook als voedermiddel ingezet.

powercal.jpg

Speciale kalksoort als toevoeging

Power-Cal voor optimale stalhygiëne

Power-Cal is een speciaal gemalen en gedroogde kalksoort met een verhoogde pH-waarde voor het optimaliseren van de hygiëne in het ligbed van melkvee, varkens en geiten. De poreuze structuur is uniek, waardoor vocht wordt opgenomen en losgelaten. Het werkt als een spons. We kunnen Power-Cal toevoegen aan gemalen stro, waarmee de vochtopname van het strooisel wordt verhoogd. Dit zorgt voor een drogere ligplaats, minder vervuiling en schonere lucht in de stal.

Power-Cal zorgt voor een verhoging van de pH, waardoor de bacteriedruk daalt. Dit resulteert in minder problemen qua uiergezondheid en klauwen. Power-Cal is niet verschralend voor de huid en spenen en geeft geen stikstofverliezen in de mest. De combinatie van gemalen stro met Power-Cal bespaart een werkgang en combineert het droogmaken van de ligbedden in combinatie met het verhogen van de hygiëne.

Ontdekken wat wij voor je kunnen betekenen?
Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.