weidehooi-1.jpg

Weidehooi

Weidehooi is gedroogd gras dat van weiden of graslanden wordt geoogst. De samenstelling en kwaliteit hangt onder andere af van de soorten gras en planten in de weide. Het is een belangrijke bron van vezels voor veel dieren, waarvoor de kwaliteit optimaal moet zijn.

lily-banse-rfj_twk_9mk-unsplash.jpg

Kwaliteit

Weidehooi van hoge kwaliteit

Niet al het hooi is van gelijke kwaliteit. Het is belangrijk om te letten op zaken zoals kleur, geur, vochtigheid en de aanwezigheid van ongewenste gewassen. Goed hooi heeft een frisse geur, is vrij van schimmel en vocht en heeft een groenige kleur. We houden dit nauwlettend in de gaten om de juiste samenstelling én kwaliteit te kunnen blijven garanderen.

chris-robert-6bd6ytl4q9k-unsplash.jpg

Doeleinden

Hooi heeft een hoge voedingswaarde

Weidehooi wordt vaak gebruikt als voer voor diverse grazende dieren zoals paarden, schapen, geiten en koeien. Het is een belangrijke bron van vezels en bevat daarnaast belangrijke eiwitten, mineralen en vitaminen. Voornamelijk in de paardenwereld is kwalitatief hooi een belangrijke vereiste om te mogen leveren. Daarnaast wordt hooi ook gebruikt voor kleine kalfjes, die voor het eerst vaste voeding gaan eten en dus kwetsbaar zijn voor ongewenste gewassen in het hooi.

Ontdekken wat wij voor je kunnen betekenen?
Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.