koolzaadstro-2.jpg

Koolzaadstro

Koolzaadstro is misschien wel het hardste stro te verkrijgen. Hoewel het net als gerstestro en tarwestro voor veel dezelfde doeleinden gebruikt kan worden, is het vaker een bewerkte variant die je terugziet. Fouragehandel Verhoeven levert onbewerkt en bewerkt koolzaadstro van hoge kwaliteit.

clint-patterson-bx2r6bv7-p0-unsplash.jpg

Kwaliteit

Koolzaadstro van hoge kwaliteit

Koolzaadstro is het restproduct dat overblijft nadat de zaden van het koolzaadgewas zijn geoogst. Koolzaad wordt voornamelijk geteeld voor zijn oliehoudende zaden, die worden gebruikt voor de productie van koolzaadolie, een populaire plantaardige olie voor menselijke consumptie en ook voor biodieselproductie. Koolzaadstro verschilt van andere soorten stro, zoals tarwestro of gerstestro, doordat het een grovere en hardere structuur heeft.

Weten wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan.
Liever persoonlijk contact? Bel direct voor een afspraak
getty-images-pdi4clxaop0-unsplash.jpg

Doeleinden

Belangrijke structuurbron voor melkvee

Koolzaadstro is een belangrijke structuurbron voor met name melkvee. Het is van nature een harder product dat vrijwel alleen te gebruiken is na bewerking. Dan kan het helpen de maag van de koe op gang te brengen. Verder zien we koolzaadstro vaak naar kippen en paarden gaan als strooisel.

Ontdekken wat wij voor je kunnen betekenen?
Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.